Woningbouw appartementen Steenstraat

Ontwikkeling 16 koopappartementen bij Rochusrotonde in Boxmeer

Op 19 juni is de (ver-)koopovereenkomst getekend tussen de gemeente Land van Cuijk en  JOP Projectontwikkeling BV voor de ontwikkeling van 16 koopappartementen, binnen project hoek Steenstraat/Burg. Verkuijlstraat, aan de Steenstraat bij de Rochusrotonde in Boxmeer.

De appartementen worden in historiserende stijl gebouwd. Aan de achterkant grenzen de appartementen aan een park. Aan deze kant worden ook parkeerplaatsen aangelegd. De oppervlakte van de appartementen varieert van zo’n 60 m2 tot 120mgebruikersoppervlakte.

De appartementen kennen een vanafprijs van circa € 250.000,- incl. parkeerplaats

Wethouder de Bruin: “Met de verkoop van deze locatie is een belangrijke stap gezet in de afronding van de herontwikkeling van de hele hoek tussen de Douairière en ’t Hoogkoor. Een van de doelen van deze herontwikkeling, is natuurlijk het woningaanbod vergroten. Maar ook de  entree aan deze kant van het centrum van Boxmeer krijgt hiermee een enorme opknapbeurt. Met de realisatie van dit project, de nieuwbouw van Stichting Dichterbij en de Heeren van Boxmeer, ziet deze hoek er weer op en top uit en kunnen 16 huishoudens dicht bij de centrumvoorzieningen gaan wonen”.

Ondertekening (ver-)koopovereenkomst
Door middel van een openbare verkoopprocedure is JOP Projectontwikkeling BV door de gemeente Land van Cuijk geselecteerd voor de aankoop van de locatie voor de ontwikkeling van de 16 appartementen. JOP Projectontwikkeling BV is een samenwerking tussen Aannemersbedrijf Jan Oosterhout BV en Peters Real Estate BV. :”Wij zijn blij dat we deze mooie locatie in het centrum van Boxmeer mogen ontwikkelen. Het markante punt aan de Rochusrotonde is een echte zichtlocatie. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bedienen, is gekozen voor een divers programma, waarbij we 6 betaalbare appartementen willen realiseren, met 2 slaapkamers en prijzen vanaf circa € 250.000,-. Daarnaast zijn er nog 10 grote luxe appartementen voorzien met een eigen trapopgang. In het najaar hopen we deze appartementen al te koop aan te kunnen bieden”.

Projectstatus
Momenteel wordt hard gewerkt aan het ontwerp van de appartementen en aan de omgevingsvergunning. Naar verwachting wordt na de zomer gestart met de verkoop van de woningen. De verwachte start bouw is het voorjaar van 2024.

Meer informatie over het plan is te vinden op: www.landvancuijkwoont.nl en janoosterhoutbv.nl.

wethouder en directeuren ondertekenen koopovereenkomst

Wethouder De Bruin en directeuren Coen Dollevoet en Joris-Jan Oosterhout van JOP Projectontwikkeling tekenden op het gemeentehuis in Cuijk de (ver-) koopovereenkomst. Op de achtergrond is de projectlocatie weergegeven.

Contact

Land van Cuijk
Telefoon 0485 - 854000
gemeente@landvancuijk.nl

Gemeente Land van Cuijk

Direct iets te regelen? Neem dan een kijkje op de website van gemeente Land van Cuijk.

 

 

Cookie-instellingen