Samen bouwen aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk

07-05-2021
869 keer bekeken

Met 33 kernen wordt de nieuwe gemeente Land van Cuijk één van de grootste gemeenten van Noord-Brabant. We zorgen dat we dichtbij jou blijven staan door te werken aan een ‘kernendemocratie’. Dit houdt in dat jij als inwoner meedenkt over wat er moet gebeuren in jouw wijk of dorp.

Met 33 kernen wordt de nieuwe gemeente Land van Cuijk één van de grootste gemeenten van Noord-Brabant. We zorgen dat we dichtbij jou blijven staan door te werken aan een ‘kernendemocratie’. Dit houdt in dat jij als inwoner meedenkt over wat er moet gebeuren in jouw wijk of dorp. We betrekken je bij de inrichting van je straat, openbaar groen, sport- en cultuurvoorzieningen, openbaar vervoer, onderwijs, duurzame energie en nog veel meer. En jij kaart onderwerpen die voor jou belangrijk zijn bij ons aan. Samen maken we het leven in jouw wijk of dorp nog beter.

Op dit moment bouwen we aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk met behulp van ‘bouwteams’. Dit is de eerste stap naar een kernendemocratie. Iedere kern krijgt een eigen bouwteam van 5 tot 16 mensen, samengesteld door de wijk- of dorpsraad. In een aantal kernen is het bouwteam al van start gegaan. Het bouwteam werkt aan een kernenCV. Hierin staat wat de wijk of het dorp kenmerkt, waar de komende jaren extra aandacht voor nodig is en hoe de kern wil samenwerken met de gemeente. 

Op dit platform presenteren de bouwteams de komende weken en maanden online hun ideeën. Als het bouwteam van jouw dorp het kernen CV heeft afgerond, laten ze dat weten en gaan ze via dit platform (en/of andere communicatiekanalen) om jouw reactie hierop vragen. Zo kun je jouw bouwteam van informatie voorzien en zo meedenken en meedoen in het bouwen aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk. 

In onderstaand animatiefilmpje leggen we precies uit hoe wij kernendemocratie aanpakken.

Samen bouwen aan de nieuwe gemeente Land van Cuijk

X (voorheen Twitter)

Contact

Land van Cuijk
Telefoon 0485 - 854000
gemeente@landvancuijk.nl

Gemeente Land van Cuijk

Direct iets te regelen? Neem dan een kijkje op de website van gemeente Land van Cuijk.

 

 

Cookie-instellingen